Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ~ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΓΙΑΣΟΣ» 213

Αναδημοσίευση
από Εφημερίδα "Εμπρός" Μυτιλήνης, Σάββατο 10-9-2016

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ/ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
                                                  

Εξώφυλλο: Μερική άποψη της αγοράς της Αγιάσου, με την παραδοσιακή «Καφενταρία».
(Nikolas Lambrou editions and photography)


Από το τεύχος 213 του Περιοδικού «Αγιάσος»

Οπισθόφυλλο: Οι Αγιασώτες αγαπούν πολύ το θέατρο και περίφημες είναι οι θεατρικές παραστάσεις τους σε ντοπιολαλιά, καθώς και το καρναβάλι τους με πολλά θεατρικά δρώμενα. Στο οπισθόφυλλο του τεύχους 213 στιγμιότυπο από το σκετς «Ενοικιαζόμενα δωμάτια» της λεσβιακής επιθεώρησης του Αντώνη Μηνά «Γη Σαπφώ μας» (3-8-1997). Διακρίνονται οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Μαρία Αϊβαλιώτου και Παναγιώτης Ψυρούκης (Φωτογραφία Σωτηρίας Βαλαλά).
 


Σελ. 42: «Τα πθίτκα μας», σύντομες αγιασώτικες διασκεδαστικές ιστορίες, συνήθως σε ντοπιολαλιά, που καλό θα ήταν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών να τις ανατυπώσει σε βιβλίο. Είμαι βέβαιη πως θα γίνει ανάρπαστο!



               
Γιάννης Χρ. Χατζηβασιλείου,
Διευθυντής περιοδικού «Αγιάσος»


Συγχαίρω κι εγώ τον ακούραστο και δημιουργικό Διευθυντή του περιοδικού, το φιλόλογο Γιάννη Χρ. Χατζηβασιλείου, για την πολύχρονη προσφορά του στο Φιλοπρόοδο Σύλλογο Αγιασωτών, στην Αγιάσο, στον πολιτισμό της Λέσβου. Πράγματι, το περιοδικό «Αγιάσος» ξεχωρίζει για την ποιότητα και ποικιλία της ύλης του, την καλαίσθητη εμφάνισή του, το μέγεθός του, την τακτική έκδοση και ταχυδρόμησή του ανά δίμηνο. Σημαντικός και ο ρόλος του ως συνδετικός κρίκος των απανταχού Αγιασωτών, ως μέσο διάσωσης της τοπικής ιστορίας και προβολής του αγιασώτικου πνεύματος και πολιτισμού των κατοίκων της Αγιάσου, που κατά γενική ομολογία είναι οι πιο εργατικοί κάτοικοι της Λέσβου. Ο Γιάννης Χρ. Χατζηβασιλείου, καταξιωμένος εκπαιδευτικός και συγγραφέας, έχει πετύχει κι έναν άλλο άθλο: να έχει την εκτίμηση, την υποστήριξη και την αγάπη όλων των συμπατριωτών του. Τον θαυμάζω γι’ αυτό…
          Μ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου