Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΚΕΦΙΡ (ΣΑΝ ΤΡΑΧΑΝΟΓΑΛΟ)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Καθαρίστε το έντερο χρησιμοποιώντας λιναρόσπορο και κεφίρ

                                        
clip_image002[5]Για 70 χρόνια κατά μέσο όρο, με τη διατροφή, από τα έντερά μας περνούν και διασπώνται μέχρι και 100 τόνοι τροφίμων και 40.000 λίτρα υγρών. Υπολογίζεται ότι περίπου 15 κιλά παραμένουν στα κόπρανα και σε τοξικά απόβλητα που συσσωρεύονται στο στομάχι, με αποτέλεσμα να τοξινωθεί το αίμα μας και να προκληθούν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό.
Συχνή δυσκοιλιότητα, διαταραχές μεταβολισμού, διαβήτης, υπερβολική ή ανεπαρκής αύξηση σωματικού βάρους, ασθένειες νεφρών και ήπατος, προβλήματα ακοής και όρασης, προβλήματα δέρματος, μαλλιών και  νυχιών, καθώς και άλλες ασθένειες που κυμαίνονται από την αρθρίτιδα έως τον καρκίνο, είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που μας προειδοποιούν ότι τα έντερά μας δεν είναι καθαρά. Η θεραπεία καθαρισμού με κλύσμα μπορεί να καθαρίσει μόνο ένα μικρό μέρος του παχέος εντέρου (40-50 εκατοστά), είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και επηρεάζει την εντερική μικροχλωρίδα.
     Με την εξάλειψη της βλέννας των κοπράνων μπορούν να καθαριστούν τα έντερα από τα παράσιτα και να αποτραπούν πολλά προβλήματα υγείας. Η σημασία της υγείας του εντέρου είναι πολύ μεγάλη και επηρεάζει τη συνολική υγεία και την ψυχολογία μας.

Καθαρισμός του εντέρου με λιναρόσπορο και κεφίρ:
 
Η κατανάλωση αλεσμένου λιναρόσπορου (1-3 κουταλιές της σούπας για τρεις εβδομάδες) μπορεί να καθαρίσει εντελώς τα έντερα από τη βλέννα και τα υπολείμματα κοπράνων ή τα παράσιτα, ενώ διατηρεί πλήρως την εντερική μικροχλωρίδα! Αυτή η μέθοδος παρέχει ταχεία ομαλοποίηση του βάρους και καύση του λίπους. Έχει θετική επίδραση στη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων. Ο αλεσμένος λιναρόσπορος μπορεί να απορροφήσει και να εξαφανίσει τις τοξίνες από το σώμα και να μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα.

Ενδείξεις:
-φλεγμονώδεις καταστάσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος
-φλεγμονές του γαστρεντερικού σωλήνα
-γαστρίτιδα
-κολίτιδα
-έλκος στομάχου και δωδεκαδακτύλου.
-παθήσεις ουροποιητικού συστήματος,
-λοιμώξεις, όπως κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα κ.ά.
-υπερβολικό σωματικό βάρος
-διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων
          
Συνταγή καθαρισμού εντέρου:
Αντί για πρωινό, καταναλώνετε το παρακάτω μείγμα καθημερινά για 3 εβδομάδες:

1η εβδομάδα: 1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορο αλεσμένο και 100 ml κεφίρ (1 ποτήρι νερού περίπου).

2η εβδομάδα: 2 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο και 100 ml κεφίρ.

3η εβδομάδα: 3 κουταλιές σούπας λιναρόσπορο και 150 ml κεφίρ.

Οδηγίες:
α) Καταναλώσετε αυτό το μείγμα λιναρόσπορου και κεφίρ αντί για πρωινό.
β) Η διαδικασία καθαρισμού του εντέρου με λιναρόσπορο και κεφίρ θα πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο.
γ) Αν το αλεύρι λιναρόσπορου δεν είναι διαθέσιμο στο τοπικό κατάστημα βιολογικών προϊόντων, να αγοράσετε λιναρόσπορο και να τον αλέσετε λεπτό. Καλό είναι να αλέθετε το λιναρόσπορο κάθε πρωί, επειδή οι σπόροι του μπορεί να ταγγίσουν.
δ) Επίσης, να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα (8-10 ποτήρια). Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται, εάν πίνετε νερό με λίγο μέλι.
ε) Το κεφίρ, προϊόν ζύμωσης του γάλακτος με τη βοήθεια ειδικού μύκητα που τρέφεται με γάλα, έχει δροσερή ξινή γεύση όπως το τραχανόγαλο και είναι εύπεπτο. Μετά το σούρωμα, φυλάγεται στο ψυγείο και διατηρείται 5 μέρες περίπου. Το βγάζετε από το ψυγείο, μόνο όταν θέλετε να το πιείτε. Αν μάλιστα προτού το καταναλώσετε το αφήσετε λίγη ώρα εκτός ψυγείου, πήζει και γίνεται σαν γιαούρτι. Προσοχή! Οι μύκητες δεν τρώγονται!
στ) Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, όταν παρασκευάζετε, σουρώνετε και αποθηκεύετε το κεφίρ στο ψυγείο, καθώς οι μύκητες δεν πρέπει να έλθουν σε επαφή με μέταλλο, γιατί θα νεκρωθούν (αποκτούν πορτοκαλί χρώμα). Γι’ αυτό να χρησιμοποιείτε γυάλινο βάζο με πλαστικό καπάκι, πλαστικό κουτάλι, πλαστικό σουρωτήρι και μπολ για το σούρωμα.
ζ) Μετά το σούρωμα, οι σπόροι του κεφίρ και το βάζο πρέπει να καθαρίζονται με άφθονο νερό, προτού ρίξετε νέο γάλα. Το γάλα πρέπει να είναι πλήρες και νωπό, όχι από κουτί.
η) Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός, τόσο πιο γρήγορα γίνεται το κεφίρ. Μην ξεχάσετε να αφήσετε το καπάκι του βάζου λίγο χαλαρό, ώστε ο μύκητας να μπορεί να αναπνεύσει. Αν θέλετε να καθυστερήσετε τη ζύμωση, μπορείτε να βάλετε για μια-δυο μέρες το βάζο στο ψυγείο. Επίσης, μπορείτε να διατηρήσετε τους μύκητες στην κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.
θ) Αν σας αρέσει το κεφίρ, μπορείτε να το καταναλώνετε ως ρόφημα, όσο θέλετε, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η εμπειρία έδειξε ότι το κεφίρ έχει θετικά αποτελέσματα στη γενική υγεία. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών ασθενειών και διαταραχών.

Οφέλη από την τακτική κατανάλωση κεφίρ:
-ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
-καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες
-βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης αίματος
-μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
-βοηθά στη θεραπεία ασθενειών του στομάχου
-αποκαθιστά τη χλωρίδα και ανακουφίζει από εντερικές ασθένειες
-βοηθά στη θεραπεία ασθενειών νεφρών, ήπατος και χολής
-λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό (θεραπεύει φλεγμονές)
-βοηθά στην αναιμία και την κακή κυκλοφορία του αίματος
-αντιμετωπίζει αναπνευστικά νοσήματα
-βοηθά στην αντιμετώπιση άγχους, αϋπνίας, ασθενειών νευρικού συστήματος
-επιβραδύνει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων
-δρα κατά μυκήτων και βακτηρίων
-δρα κατά του άσθματος και των αλλεργιών


clip_image004[4]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου