Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΛΑΛΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ


ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΛΑΛΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΣ ΠΛΗΓΗΣ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΙΩΗΛ


  
Δύο νέα βιβλία της Χρυσούλας Πλάλα με τους παραπάνω χαρακτηριστικούς τίτλους εκδόθηκαν πρόσφατα από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης στην Αθήνα. Είναι το έβδομο και το όγδοο βιβλίο της λογοτεχνικής πένας της, που ξεκίνησε μετά τη συνταξιοδότησή της από τη Μέση Εκπαίδευση το 2009.     

Το πρώτο βιβλίο, με γενικό τίτλο «Κόκκινο της πληγής καφέ της γης» , περιέχει έξι νουβέλες, πεζογραφικό είδος μεγαλύτερο από διήγημα και μικρότερο από μυθιστόρημα, με κάποια χαρακτηριστικά και των δύο ειδών. Στις 192 σελίδες του ο αναγνώστης θα διαβάσει νουβέλες με τους εξής τίτλους: 1. «Πρωτολάτης γερανός» , 2.  «Ανατολική αύρα» , 3.  «Μυστικές ρυτίδες» , 4.  «Για μια στάλα υπερηφάνεια» , 5.  «Λινό πουκάμισο στην Άγια Μαγδαληνή » και 6.  «Η Αντιγόνη του ίσκιου» . Στην προμετωπίδα του βιβλίου της η Χρυσούλα ορίζει το θεματικό περίγραμμα του έργου της με τα εξής λόγια: «Γεννηθήκαμε για ν 'αγαπήσουμε και μεγαλώνουμε με όνειρα» . Αγάπη σε όλες της τις μορφές και όνειρα. Τι άλλο απ 'αυτά είναι η ανθρώπινη ζωή? ... Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει φιλοτεχνήσει η Κατερίνα Ζάχου - Βούλγαρη.

Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο «Το άρωμα του ήλιου Ιωήλ» , στις 56 σελίδες του περιέχει ένα πεζογράφημα. Χαρακτηριστική του περιεχομένου του η αφιέρωση-προμετωπίδα της συγγραφέως: «Στον Κύριό μου και Θεό, τον Ιησού, Λόγο ύπαρξής μου και καταφυγή, που μ 'έμαθε πώς ν' αγαπώ και να νοιάζομαι τους συνοδοιπόρους μου σ 'αυτήν τη γη και Εκείνον στην Αιωνιότητα » . Και πιο κάτω μία ρήση από τη Βίβλο: «Η ποίηση είναι αυθύπαρκτη αξία, είτε θεοποιεί τα πράγματα είτε ψάχνει για το θεό της» . Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει φιλοτεχνήσει η Κωνσταντίνα Κατσάνου.

Συγχαίρουμε την άξια συγγραφέα και της ευχόμαστε να είναι πάντα γερή και δημιουργική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου